Tel: 08 - 661 48 59

Yoga

På grund av rådande pandemi begränsat antal deltagare.

Yoga har utvecklats under flera tusen år i Indien som en möjlighet till personlig utveckling och många olika yogastilar har utvecklats baserade på de ursprungliga principerna. Det finns en stor mängd övningar och metoder för att hjälpa människor att hitta sinnesro och ett inre lugn. Yogatraditionen har vuxit fram som ett svar på människors sökande efter mening och längtan att känna sig tillfreds i sina liv. I väst används yoga framförallt för välbefinnande och som behandling. Inom traditionen anses yoga ha medicinska effekter så länge de ursprungliga principerna följs. Mycket forskning pågår om yogans medicinska effekter och det som hitintills visat sig verksamt är fysiska ställningar och rörelser, meditation och andningsövningar, oavsett vilken traditionell yogastil som använts.

Mindfulness är en del av yoga och är ett tillstånd då vi är helt och fullt närvarande i nuet. Genom undervisningen i yoga-mindfulness får du lära dig hur du kan minska oroliga tankar och turbulensen i sinnet. När du övar regelbundet kan du hitta till ett djupare och mer varaktigt lugn inom dig som ger ökad inre trygghet, kreativitet och glädje. Inom yoga-traditionen ses kropp och själ som en odelbar helhet. Yogans metoder är uppbyggda för att förbättra vår totala hälsa. Genom att öva kan du utveckla ditt fysiska, psykiska och själsliga välmående och lägga en grund för dina existentiella behov.

Instruktör:  Astrid Grensman

Torsdagar kl 18.00 Yoga Mindfulness 90 min. Begränsat antal med distans.

Startdatum: torsdag kl. 18.00  14/1

Antal tillfällen: 15 ggr

kostnad: 1500:-

Medicinsk Yoga. Den medicinska yogan är en mjuk yogaform som passar människor med  smärta särskilt bra. Andningen är en viktig del av yogan eftersom den har en så stor påverkan på hela kroppen. Fel andningsteknik gör att kroppen stressas och får svårt att slappna av. På 90-talet gjordes en studie för att undersöka effekterna av den medicinska yogan på ospecificerad ryggsmärta och resultaten överträffade förväntningarna. Studien visade att yogan verkligen förbättrade tillståndet markant för dem som ingått i studien. Förutom att man kan få lindring vid smärta har medicinsk yoga även visat sig minska problem med hjärtat, sänkt blodtrycket och hjälpt människor som drabbats av utbrändhet.

Yogan utförs i stol eller på matta.

Instruktör:  Agneta Heumann

Tisdagar kl 11.00 Medicinsk Yoga 60 min. Begränsat antal med distans.

Startdatum: tisdag kl. 11.00.  Start 11/1

Antal tillfällen: 10 ggr

kostnad: 1000:-

Vår ledare är utbildad av Göran Boll på MediYoga.

Här följer goda yogaråd

  • -Ät inte för nära inpå ett yogapass. Låt det gärna gå 2-3 tim mellan måltiderna
  • -Tag gärna med mjuka kläder för ombyte
  • -Helst yogar du barfota
  • -Bra att ta med en vattenflaska m lock. Yoga kräver mycket vatten
  • -Du har möjlighet att antingen sitta på stol och göra övningar, eller sitta på matta. Ett tredje alternativ är att variera matta / stol
  • -Ett yogapass tar 60 min
  • -Kom gärna strax före utsatt tid , så att du kan vila en stund innan passet

 

Anmälan till distriktssköterskorna.

Anmälan görs via kontaktformuläret nedan (eller ring distriktssköterskorna: 08-661 48 59)

Yoga

Godkänn

11 + 10 =

( För att undvika skräppost - Vänligen svara på ovanstående matematiska tal )