Tel: 08 - 661 48 59

Aktuellt

Vänligen notera datum för inläggen


Hejsan!

Nu stänger vi mottagningen i två veckor och går på semester. Vi hoppas på lika bra väder som det varit de senaste veckorna.

Om ni behöver hjälp ber vi er att vända er till era ordinarie vårdcentraler eller kanske biståndshandläggaren på stadsdelsförvaltningen, beroende på vad ni önskar hjälp med. 1177 kan man alltid ringa och prata med. Akuta ärenden kan ni alltid ringa 112.

Vi har helt stängt i två veckor och sedan öppet för de bokade fotvårdsbesöken till Birgitta. Den 2 augusti finns det en distriktssköterska på plats igen och den 9 augusti räknar vi med att det mesta ska vara som vanligt.

1 juli ändrades reglerna för hur många man får vara på privata träffar till 50 personer. Därför planerar vi nu alltså Årsmötet som förra året. Vi har bokat Oscars församlingslokal den 31 augusti, notera ändrat datum pga fullbokad lokal.

Kallelsen kommer i början av augusti och föranmälan om deltagande är obligatorisk.

Nu önskar vi er alla en underbar skön sommar och hoppas att alla kan träffa sin anhöriga på nära håll.

Men tänk på att det är fortfarande de som inte är vaccinerade!

Håll avstånd, Håll i och håll ut.

Senaste nytt inför sommaren! Nyhetsbrev 8/6

Hejsan alla!
Sommaren slog till med kraft i år. Åtminstone för mig här nere i källaren blev det nästan en överraskning. Härligt är det! Nu önskar vi bara att värmen och det fantastiska vädret håller i sig så att även vi kan njuta av det när vi går på semester.
I år har vi semesterstängt i två veckor. Den 12 juli stänger vi helt och har stängt tom den 23 juli. Sedan öppnar fotvården upp för full mottagning i en vecka, endast tidsbokade patienter, och efter det kommer en distriktssköterska i tjänst.
Alltså: Helt stängt vecka 28 och 29 och endast fotvård vecka 30. Dessa tre veckor är även träningsrummet stängt.
På grund av pandemin har vi skjutit upp årsmötet till den 1 september. Förhoppningen är att kunna vara i våra lokaler. Vet inte riktigt hur många vi måste begränsa oss till men det kommer att bli obligatorisk anmälan. Kallelse kommer i augusti.
När årsmötet den 1 september är avklarat så räknar vi med att pandemin har lugnat sig lite, alla ska vara vaccinerade vid det laget och att livet kan bli så normalt som det kan med Corona-hotet ständigt hängande över oss.
Då öppnar vi upp alla våra verksamheter igen. Hoppas vi. Vi planerar för fullt.
Kurser och grupper och föreläsningar dag och kväll. Enda skillnaden är kanske att vi inte tar in fullt så mycket människor vid varje tillfälle.
Yoga mindfulness, Medicinsk Qigong, Medicinsk Yoga, Läsecirkel är klara. Likaså Sömnkurs och diabeteskurs. Nyheter är en fantastiskt bra kurs om Levnadsvanor i fem delar samt en kurs som vi kallar Hjärnkraft. Det är en annan sorts hjärnjympa.
Föreläsningar tänker vi ha varannan vecka som ”vanligt” och den andra varannan vecka tänkte vi bara ha cafè. Vi tror att det är många som har stort behov av att bara komma ut och träffa folk och umgås, på ett säkert sätt. Det hoppas vi att många vill göra hos oss varannan onsdag.
Föreläsningar har vi ju normalt ojämna veckor på onsdagar och det hoppas vi starta med igen. Efter föreläsningen serverar vi kaffe. Program för föreläsningarna kommer efter sommaren.
Just nu håller vi på att byta datorer och journalsystem så det är lite besvärligt att boka tider men vi hoppas att vi snart kan hantera det nya systemet och då är ni välkomna och ringa och boka igen.
Vi kommer sannolikt att fortsätta med tidsbokning till distriktssköterskan även i höst. (Det är inte så mycket krångligare än drop-in.) När ni ringer kan ni få tid samma dag, mottagningen är öppen 7.30-16.00. Vi vill fortfarande inte samla för mycket folk på samma plats.
Vår egen “PT” Göran fick jobb på Gotland och lämnade över till Tilde. Hon har haft hand om Utegym och träning i Tessinparken, alltsammans väldigt uppskattat. Fr.o.m. midsommar får hon sommarledigt och ni får fortsätta träna själva.
Gågruppen på måndagar kl. 10.30 fortsätter att gå i sommar. Samling vid monumentet på Karlaplan. Också väldigt uppskattat.

FORTSÄTT VARA RÄDDA OM ER OCH VARANDRA.

HÅLL I, HÅLL UT och HÅLL AVSTÅND.
HA EN RIKTIGT SKÖN SOMMAR!

 

Utomhusträning från den 4 maj

Kampementsbadet Utegym 45 min
Max 20st 9.15 Genomgång av ”maskiner” 15 min
cirkelträning 30 min
Tessinparken 45 min oavsett väder medtag eget liggunderlag
Max 20st lättgrupp 10.15-11.00
Max 20st avancerad 11.15-12.00
PT-träning individuell ÖSF, 50 min
13.00 14.00 15.00

 

Nyhetsbrev v15

 Välkomna alla nya medlemmar!

Det är roligt att vi kan locka nya medlemmar trots att vi har så begränsad verksamhet nu under pandemin.

För alla gamla medlemmar vill jag passa på att berätta att styrelsen för några år sedan beslutade på ett årsmöte att man nu inte måste vara bosatt eller yrkesarbetande på Östermalm för att få vara medlem. Detta har gjort att vi har medlemmar från hela vårt avlånga land och även medlemmar som är bosatta utomlands. Den enda skillnaden är att man inte kan få hembesök om man är bosatt utanför Östermalm, de tre församlingarna.

Så sprid gärna ordet att vi finns. Ni är våra bästa reklamannonser.

Det är så härligt att höra fler och fler som berättar att de fått en eller två sprutor. Fler och fler lyser upp och ser frihetens timme.

Jag vill passa på att mana till försiktighet. En eller två sprutor innebär inte att man är skyddad. Kroppen måste få tid på sig att skapa antikroppar och det tar några veckor efter den andra sprutan. Dessutom kan man föra smittan vidare trots att man är vaccinerad. Socialstyrelsen säger; Alla är inte vaccinerade och vi vet inte heller i vilken utsträckning en vaccinerad person kan sprida smittan vidare eller hur länge vaccinet skyddar.

Så…. Håll avstånd, tvätta händerna!

Vi är fortfarande många som väntar…!

Vår läkare, Kent, fick influensan precis vid målsnöret och vi har avbokat hela april. Vet ej när han kommer tillbaka i tjänst.

Nu när värmen, och solen, börjar komma planerar vi för det nya livet utomhus.

Tisdag den 4 maj börjar vår utomhusträning – oavsett väderlek. Instruktör är naturligtvis vår Göran.

9.15 Utegymmet vid Kampementsbadet. Första kvarten genomgång och sedan cirkelträning.

10.15 Utomhusgympa, grupp lätt, Tessinparken övre delen, vid cafét.

11.15 Utomhusgympa, grupp avancerad, Tessinparken övre delen vid cafét.

På eftermiddagen finns det tre tider att boka för personlig genomgång på ÖSF.

 

Alla tider måste bokas. Alla gör programmen efter egen förmåga.

 Nya medlemmar välkomnas.

Fortsatt öppet hos ÖSF med bokade besök

Vi har ingen verksamhet men vi har fortfarande öppet på vår sjukvårdsmottagning, vår fotvårdsmottagning samt vår läkar mottagning.

Men vi har bara bokade besök.

Allt för att vi ska hålla distans till varandra i våra små lokaler.

VÄLKOMNA att ringa och boka tid för besök!

08-6614859

NYA SKÄRPTA RÅD I STOCKHOLM

5 934 personer har avlidit i coronaviruset i Sverige efter sju nya registrerade dödsfall senaste dygnet. Över 117 000 fall har konstaterats.

Nu införs skärpta allmänna råd i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland. Samtidigt förlängs råden i Uppsala i ytterligare två veckor.

– Vi har haft en 80 procentig ökning till veckan som precis har avslutats. Vi har inte sett några tecken på att ökningen minskar den här veckan, säger Maria Rotzén Östlund, biträdande smittskyddsläkare.

Här är de skärpta allmänna råden

Från och med den 29 oktober, och tre veckor framåt, uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

 Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.

 Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

 Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

 Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Det är dock viktigt att tänka på att den som har symtom som kan vara covid-19 ska undvika all nära kontakt med andra.

Skärpta råd för verksamheter och arbetsplatser

Även verksamheter – såsom butiker, köpcentrum, idrottsanläggningar och arbetsplatser omfattas av skärpta råd:

 Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden vid lokala utbrott av covid-19. Det kan till exempel innebära att verksamheten minimerar antalet besökare vid samma tidpunkt.

—————————————————————————————————————————————————————–

Detta innebär för ÖSF´s räkning att vi ställer in alla våra grupper och verksamheter med omedelbar verkan från och med den 29 oktober och tre veckor framåt!

Fotvårdsbesök, besök till Sjukvårdsmottagning och Läkarbesök samt bokade tider för vaccination mot säsongsinfluensan gäller fortfarande.

 

Läkare på ÖSF

Vår läkare Kent Johansson kommer tillbaka till oss efter sommaren med start den 2 september.
Han kommer att vara hos oss varje onsdag kl. 13-16.
Boka tid för besök.

ÖSF har öppet i jul och mellandagarna.

Sjukvårds- och fotvårdsmottagningen har öppet vardagarna mellan jul och nyår samt mellan nyår och trettonhelgen. Dag före röd dag är det halv arbetsdag.

Telefonen fungerar som den brukar så ni kan ringa till oss. Om distriktssköterskan och fotvårdsterapeuten är upptagna med annat samtal eller patient/medlem så får ni lämna meddelande så ringer de upp.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

Var rädda om er och håll avstånd!

 

ÖSF har utegympa i coronatider

Göran Hellgren, vår ”PT” har instruktion för utegymmet samt gympapass utomhus vid Kampementsbadets utegym.

Torsdag den 17 dec kl 10.00 -11.00. Anmäl intresse.

Vaccinet är slut

På två veckor vaccinerade vi lika många av våra medlemmar som vi normalt gör på fyra månader! Ni har varit fantastiskt duktiga på att vaccinera er i år.

Vi gjorde en ny beställning av vaccin men vi finns inte med bland dem som planeras få en ny leverans av vaccinet mot säsongsinfluensa.

Rekommenderar dem av våra medlemmar som inte fått vaccinet än att ta kontakt med sin vårdcentral.

Beklagar det besvär ni fått på grund av att vi fått slut på vaccinet.