Tel: 08 - 661 48 59

Aktuellt

Vänligen notera datum för inläggen


Gunilla Fritze (journalist på SVT Malmö) och Krister Hansson (fotograf på SVT Malmö) var på besök hos ÖSF 18 oktober och gjorde ett reportage om oss som finns på Youtube under ”Världens bästa äldreomsorg”.  Se filmen här:

Nytt om höstens kurser & grupper 📌

Föreningens kurser och grupper som startar upp under hösten är:

  • Sömnkurs
  • Enskilda hälsosamtal vid behov
  • Kurs om hållbar hälsa
  • Kurs i hjärt- och lungräddning
  • Fredags-fys för att lära sig mer om medveten andning, fall och uppresning, lyfta och bära samt balans och yrsel kurs.
  • Gympaaktiviteter med bland annat yoga, meditation och avslappning, softgympa, lite tuffare kvällsgympa, medicinsk Qigong, utegympa och promenader.
  • PT timme med sjukgymnast i vårt träningsrum
  • Taktil massage
  • Nystartad bokcirkel, fortsättning

Anmälan till kurserna och bokcirkeln kan ske från och med 15 augusti till våra distriktssköterskor och ges då samtidigt information om startdatum och tider för respektive kurs/aktivitet.

Klicka här för Höstens Schema

Höstens föredrag har utökats med 2 kvällsföredrag där vi bland annat får möta Joakim Bengtsson från Antikrundan den 28 september.

Föreläsningsprogrammet inleds den 13 september kl. 14:00 med att styrelsen berättar om nyheter och bjuder på kaffe.

27 september kl. 14:00 kommer livsstilsprofessor Maj-Britt Helenius att berätta mycket nytt om livsstil och hälsa – hur farligt är egentligen stillasittande och vad är den bästa maten?

Höstens föreläsningsprogram kommer att publiceras inom kort på vår hemsida och i nästa nyhetsbrev.

Vår Caféverksamhet inleds 30 augusti med att vår nya ledare Kerstin Maxe berättar om sin kurs, Yoga 55+ kombinerat med meditation och avslappningsövningar.

OBS – Nytt från och med i höst är att anmälan måste ske via telefon alternativt via mejl för att deltaga i föredragen. Anledningen är att vi maximalt kan vara 50 medlemmar samtidigt i lokalen. Först till kvarn!

Vi har öppet igen! 🌻

Nu när sommaren går nu mot sitt slut öppnar vi upp som vanligt.

Vi vill påminna om vår uppskattade distriktssköteskemottagning där ni som medlemmar är varmt välkomna utan tidsbeställning och utan avgift måndagar – fredagar kl. 08:00-12:00.

Bokade tider på eftermiddagarna efter överenskommelse med respektive distriktssköterska.

Hos distriktssköterskorna får du bl.a. hjälp med såromläggningar, suturtagning, injektioner, öronspolning, blodtryckskontroll, utskrivning av inkontinensskydd och diabeteshjälpmedel. Du kan även få hjälp och stöd med att hamna rätt i dagens komplexa sjukvårdssystem.